Istočno Sarajevo: Muzička akademija domaćin Svjetske konfederacije akordeonista

SRNA
Istočno Sarajevo: Muzička akademija domaćin Svjetske konfederacije akordeonista

Istočno Sarajevo - Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu domaćin je Zimskog kongresa Svjetske konfederacije akordeonista, koji će biti održan tokom vikenda.

Dekan Muzičke akademije Zoran Rakić naveo je da na ovaj stručni skup dolaze predstavnici 18 zemalja, odnosno 34 delegata, te da je cilj kongresa poboljšanje rada nacionalnih asocijacija i pozicije harmonike u zemljama učesnicama.

"Učesnici će prisustvovati stručnom savjetovanju o aktuelnim problemima u svijetu harmonike, a govoriće se i o samoj Asocijaciji i propozicijama na takmičenjima", dodao je Rakić.

On je napomenuo da dolazak predstavnika iz 18 zemalja predstavlja priliku da se promoviše Akademija, Univerzitet i grad, te dodao da je Akademija pomoć u organizovanju kongresa dobila od Rektorata Univerziteta i Skupštine grada Istočno Sarajevo.

Stručne aktivnosti u okviru Kongresa održavaće se u Administrativnom centru Grada Istočno Sarajevo sutra i u nedjelju, 2. marta.

Kongres Svjetske konfederacije akordeonista postoji od 1948. godine, a ovogodišnjim će predsjedavati predsjednik Konfederacije Rajmond Bodel iz Velike Britanije.

U informaciji objavljenoj na internet stranici Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu navodi se da je ova obrazovna ustanova domaćinstvo kongresa dobila u Glazgovu 2008. godine odlukom Generalne ansamblije Konfederacije. /kraj/bm/mđ

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana