Horski susreti za 120 godina rada hora Jedinstvo

Agencije
Horski susreti za 120 godina rada hora Jedinstvo

Banjaluka - Centralna manifestacija obilježavanja 120 godina Srpskog pjevačkog društva "Jedinstvo" iz Banjaluke biće 10. Banjalučki horski susreti koji će biti održani od 14. do 19. oktobra.

Dirigent hora "Jedinstvo" Nemanja Savić rekao je da će na ovogodišnjim horskim susretima, između ostalih, učestvovati hor "Obilić" iz Beograda, sa kojim saradnja traje više od 100 godina.

"U goste nam dolaze i muška grupa žKonstantinž iz Niša, hor iz Kotora, koji ima potpuno isto ime kao naš hor, gosti iz Bugarske, horovi iz šire banjalučke regije, izvorne grupe, te mnogobrojni solisti koji su ponikli iz žJedinstva", naveo je Savić.

On je dodao da su povodom ovog jubileja pripremljena i tri kompakt diska, na kojima je bogat sadržaj, poput izvoda iz arhijerejske liturgije, s obzirom na to da članovi hora pjevaju na nedjeljnim bogosluženjima u hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci.

Savić je najavio da će program horskih susreta početi otvaranjem retrospektivne izložbe fotografija "Jedinstva" kroz istoriju, u ponedjeljak 14. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana