Grejs Keli oživjela na filmu

Aleksandra Madžar
Grejs Keli oživjela na filmu

Banjaluka - Priče o životima slavnih ličnosti 20. vijeka sve više privlače filmske reditelje i glumce.

Najnovije ostvarenje o princezi Grejs, u kojem je holivudska glumica Nikol Kidman ostvarila naslovnu ulogu, otvoriće 14. maja međunarodni filmski festival u Kanu.

Film "Grejs od Monaka" francuskog reditelja Olivijea Dana prvo je povučen iz američke bioskopske distribucije zbog tvrdnji princa Alberta i princeza Karoline i Stefani da sadrži niz istorijskih neistina. Oni su optužili američkog producenta Harija Vajnštajna da je snimio film bez njihove dozvole.

Ipak, ovo kontroverzno ostvarenje, u kojem igra i britanski glumac Tim Rot, biće premijerno prikazano na 67. festivalu u Kanu van takmičarskog programa. Istog dana naći će se u bioskopima u Francuskoj i još nekoliko zemalja širom svijeta.

- Veoma je aktuelno i izazovno autorima i rediteljima da rade filmove o važnim ličnostima. Popularni su i filmovi o Alfredu Hičkoku, Margaret Tačer, a vjerujem da će i priča o Grejs Keli dobiti pažnju javnosti - rekao je banjalučki glumac Dejan Zorić.

On smatra da je za svakog glumca veliki izazov igrati takve uloge.

- Vjerujem da glumci često nose u sebi nešto što podsjeća na neku od slavnih ličnosti. Bitno je imati sreće da dobiješ dobru ulogu u velikom filmu - dodao je on.

Slično mišljenje ima i glumica iz Banjaluke Miljka Brđanin-Babić koja kaže da su likovi iz stvarnog života uvijek zanimljivi za rad na filmu ili predstavi.

- Velika je odgovornost na platno ili scenu donijeti nečiji život, ali na poseban način, onako kako reditelj vidi tu osobu - kazala je Miljka Brđanin-Babić.

Priča

Film prikazuje period života Grejs Keli (Nikol Kidman) poslije "vjenčanja vijeka", odnosno udaje za princa Renijea III 1956. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana