Gradsko pozorište Jazavac: Zaplet okuplja mlade glumce

Aleksandra Madžar
Gradsko pozorište Jazavac: Zaplet okuplja mlade glumce

Banjaluka - Kreativni tim Gradskog pozorišta "Jazavac" najavio je bogatu sezonu koja će biti zvanično otvorena u subotu uveče predstavom "Art".

U ovom pozorištu traju i intenzivne pripreme za Međunarodni festival mladog glumca "ZAPLET 05" koji će biti održan od 22. do 27. oktobra na sceni "Jazavca".

- Ove godine na festivalu biće odigrano sedam predstava koje dolaze iz Beograda, Sarajeva, Zagreba, Prijedora, Gradiške i Banjaluke. Posjetioce očekuje i bogat prateći program - najavio je jedan od osnivača Gradskog pozorišta "Jazavac" glumac Mario Lukajić.

Predstava "Art" rađena je po tekstu Jasmine Reza u režiji Slobodana Perišića i već je osvojila banjalučku publiku. Ljubitelji teatra i ovaj put imaće priliku da uživaju u glumačkim kreacijama Ljubiše Savanovića, Branka Jankovića i Borisa Šavije, koji na scenu donose priču o prijateljstvu i prolaznosti materijalnih stvari.

Iste večeri u 20 časova svečano će biti otvorene i renovirane prostorije i izložbeni prostor Gradskog pozorišta "Jazavac" izložbom "Likovi i ličnosti" arhitekte i scenografa Marka Bilbije.

Početak sezone u ovom pozorištu biće u znaku dječijeg teatra. Predstava "Crvenkapa" koju režira Slobodan Perišić otvoriće "Juhu" scenu - Scenu za djecu Gradskog pozorišta "Jazavac".

- Želimo da obogatimo sadržaj pozorišta "Jazavac" i da pružimo mogućnost najmlađim ljubiteljima teatra da uživaju u predstavama - kazala je jedan od osnivača Gradskog pozorišta "Jazavac" glumica Dragana Marić.

Priča iz "Arta"

- Dramski komad "Art" otvara više pitanja, kao što su ona o umjetnosti, prijateljstvu, braku, zanimanju, potrošačkom društvu. Filozofsko promišljanje dramskog pisca Jasmine Reza uticalo je da se odlučim za rad na ovom komadu - podsjetio je Perišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana