Gradiška: Ženski razgovori na sceni

Milan Vujić
Gradiška: Ženski razgovori na sceni

Gradiška - "Ženski razgovori" Duška Radovića oživjeće na sceni Grad pozorišta iz Gradiške.

Kako je najavio direktor ovog pozorišta Amir Mešić, poslije ovog komada očekuje ih rad na još jednoj predstavi, a neće izostati ni odlasci na međunarodne festivale.

Napomenuo je će uskoro sve predstave, osim u Gradišci, redovno izvoditi u Srpcu i Kozarskoj Dubici. Glumci Grad pozorišta do sada su učestvovali na festivalima u Srpskoj, ali i u regionu.

- Trudimo se da afirmišemo što više mladih glumaca i da publiku vratimo u pozorište. U narednom periodu dosta predstava odigraćemo za osnovce i srednjoškolce - naglasio je Mešić.

Među komadima kojima su se glumci ovog teatra predstavili u gradovima Srpske su "Luda lova", "Audijencija", "Neke djevojke", "Ne igraj na Engleze", "Generalna proba samoubistva".

 - Čitava produkcija proteklih godina bila je jako uspješna, a jedna od najzahtjevnijih predstava bila je "Generalna proba samoubistva" po tekstu Dušana Kovačevića u režiji Luke Kecmana - kazao je Mešić.

Podsjeća da su zahvaljujući ovom komadu započeli saradnju sa beogradskim Zvezdara teatrom.

- Posebno smo ponosni što smo predstavu izveli u prisustvu Dušana Kovačevića, koji je imao samo riječi hvale i pozvao nas je da gostujemo u Beogradu - naglasio je Mešić.

Glumac Draško Vidović do sada je uspješno režirao tri predstave za Omladinski studio Grad pozorišta, a riječ je o komadima "Pokondirena tikva", "Naša deca" i "Grozdana na zrnu bibera". Na festivalu u Laktašima predstava "Naša deca" i Vidović dobili su specijalno priznanje.

Iz Grad pozorišta najavljuju da će krajem školske godine organizovati festival dramskog stvaralaštva osnovnih škola koji će biti održan u Kulturnom centru Gradiška.

Sekcije

- "Grozdana na zrnu bibera" je tekst pisan za profesionalne glumce, mi smo eksperimentisali sa mlađim članovima, ali je rezultat veoma dobar. I dalje ćemo voditi sekcije sa srednjoškolcima koji su zainteresovani za glumu - kaže Draško Vidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana