Gradiška: Otvorena umjetnička postavka u sklopu Gradike jeseni

M.V.
Gradiška: Otvorena umjetnička postavka u sklopu Gradike jeseni

Gradiška – U izložbenom salonu Kulturnog centra otvorena je izložba umjetničkih radova članova Udruženja likovnih umjetnika iz Gradiške, a koja je upriličena u sklopu manifestacija „Gradiška jesen”.

Na izložbi se moglo vidjeti tridesetak radova od 16 autora iz Gradiške.

O izložbi govorio je predsjednik Udruženja, akademski slikar Milovan Čikić, koji je izrazio zadovoljstvo što se tradicija nastavlja, te što su Gradiščani u prilici da pogledaju izvaredna djela nastala tokom dvonedevne kolonije „Gradiška 2013”.

- Građani su u prilici da pogledaju radove rađene različitim tehnikama i materijalima preko pastela, akvarela do tehnike ulje na platnu ili akril na platnu preko kombinovanih tehnika – ističe Čikić.

 Prema riječima Čikića osim afirmisanih umjetnika, ove godine ima dosta  mlađih slikara, a Gradiška ima veliki broj školovanih mladih umjetnika, gdje su se predstavili i studenti Amademije umjetnosti u Banjaluci.

Svoje radove su izložili Milovan Čikić, Mladen Stajčić, Mile Sredojević, Gordana Bosnić, Jelena Kondić, Branislav Kovačević, Angel Božić, Ljubo Marković, Rajko Popović, Ostoja Matarugić, Zdenko Špalj, Vesna Majstorović, Milica Majstorovič, Bojana Jokić, Aleksandar Obrenović i Smilja Topić.

Mlada umjetnica iz Gradiške Milica Majstorović student je druge godine slikarstva na Likovnoj Akademiji u Banjaluci, a prvi putg izlaže na likovnoj koloniji u Gradišci.

- Svoje radove izlagala sam na zajedničkim izložbama Akademije Likovne umjetnosti u Banjaluci. Ovdje sam izložila tri slike od čega dva akta i jedan pejzaž – ističe Majstorac.

Za izložbu je štampan prigodan Katalog Udruženja likovnih umjetnika Gradiška.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana