Dani Vlade S. Miloševića od 6. do 28. aprila

Agencije
Dani Vlade S. Miloševića od 6. do 28. aprila

Banjaluka - Premijerom dokumentarne drame "Solunci govore", autora Antonija Đurića, u izvođenju studenata Akademije umjetnosti iz Banjaluke i Akademije umjetnosti "Alfa" iz Beograda na velikoj sceni Narodnog pozorišta Republike Srpske, 6. aprila počeće tradicionalna manifestacija "Dani Vlade S. Miloševića".

Dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjaluci Luka Kecman kaže da su u bogatom programu kulturne manifestacije "Dani Vlade S. Miloševića" angažovani brojni profesori i studenti ove Akadamije.

"Manifestaciju počinju studenti, a biće završena 28. aprila izvođenjem operete žOrfejž opet u izvođenju studenata Akademije. Namjera nam je da javnosti pokažemo snagu Akademije i da je Banjaluka kao grad sazrela da ima ovakva dešavanja, a jednoga dana i balet", rekao je Kecman na današnjoj konferenciji za novinare.

On je dodao da će, između premijere dokumentarne drame "Solunci govore" i operete "Orfej", biti održano više koncerata i nučnih skupova u čast velikog umjetnika Vlade S. Miloševića.

"Brojnim bogatim sadržajima podsjetićemo na velikana, srpskog akademika, kompozitora, etnomuzikologa, horovođu i pedagoga", istakao je Kecman.

Pokrovitelj ovogodišnje tradicionalne kulturne manifestacije "Dani Vlade S.Miloševića", koja se održava od 6. do 28. aprila, je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, uz podršku Ministarstva prosvjete i kulture Srpske, Akademije umjetnosti banjalučkog Univerziteta i grada Banjaluka. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana