Beogradski sajam knjiga od 20. do 27. oktobra

Agencije
Beogradski sajam knjiga od 20. do 27. oktobra

Beograd - Ovogodišnji, 58. Međunarodni beogradski sajam knjiga, biće održan od 20. do 27. oktobra pod sloganom "Prostori slobode", saopštio je organizacioni odbor.

Zemlja počasni gost je Poljska, a ove godine učestvovaće 501 izlagač, među kojima i izlagači iz Republike Srpske, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Starom dvoru.

Predsjednik Odbora manifestacije Željko Ožegović rekao je da će sljedeće godine zemlja počasni gost biti Kina, a 2015. Indija.

"To što su velike zemlje, velike kulture iskazale unapred svoje interesovanje dovoljno govori kako svet gleda na ovaj najvažniji događaj kod nas. Sajam nije samo izlagačka produkcija onoga što se desilo između dve manifestacije, to su i prateći programi", naglasio je Ožegović.

Urednik programa Sajma knjiga Olivera Stošić-Rakić istakla je da je ovogodišnji program zasnovan na književnim ostvarenjima nastalim između dva sajma, ali sa težnjom da beletristika i književnost nisu jedina produkcija.

"Osim pisaca, ove godine će u fokusu biti i nekoliko izvrsnih teoretičara i filozofa iz sveta, od kojih su neki i sami pisci. U već tradicionalnom programu žForumiž ugostićemo značajne autore i stručnjake iz Evrope, kako bismo razgovarali o, za sada, nepostojećem modelu internacionalne prezentacije književnosti", rekla je Stošićeva.

Ona je navela da će na sajmu gostovati direktori sajma knjiga u Lajpcigu i Frankfurtu, u Njemačkoj.

Sajamski dan posvećen organizovanim posjetama učenika, nastavnika, studenata i profesora je 24. oktobar, a porodični dan, kada će porodicama biti omogućeno da posjete sajam uz posebne popuste je 21. i 22. oktobar.

Pojedinačna ulaznica za 58. Međunarodni beogradski sajam knjiga je 250 dinara ili oko dva evra, ulaznica za grupne posjete je 150 dinara ili oko 1,3 evra, dok je cijena porodične ulaznice 600 dinara ili oko 5,2 evra. /kraj/jn/ljlj

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana