Anine avanture postale hit

Aleksandra Madžar
Anine avanture postale hit

Banjaluka - Animirani film "Snježno kraljevstvo" apsolutni je hit među mališanima u Republici Srpskoj, pa su projekcije na velikom platnu uvijek dobro posjećene.

 

 

Popularni "Diznijev" crtać probio je prag od milijardu dolara i postao vladar na svjetskim bioskopskim blagajnama.

- Nismo iznenađeni uspjehom animiranog filma "Snježno kraljevstvo". U našem bioskopu prikazuje se od prošle godine i još je veoma popularan - istakala je portparol banjalučkog multipleksa "Palas" Marina Popović.

Dodaje da mališani jako uživaju u ovom filmu, koji je djelimično inspirisan bajkom Hansa Kristijana Andersena. Ovo je tek drugi dugometražni crtać kojem je pošlo za rukom da pređe magični prag od milijardu dolara zarade. Prvi animirani film koji je to postigao bila je "Priča o igračkama 3", koja je 2010. godine inkasirala 1,06 milijardi dolara.

- Animirani filmovi su jako traženi u multipleksu "Palas", a dokaz za to je i prošlogodišnji broj jedan na listi najgledanijih ostvarenja - crtać "Štrumpfovi 2", koji je osvojio najmlađe posjetioce - kazala je Popovićeva.

Umjetnički kvalitet crtanog filma "Snježno kraljevstvo" potvrđen je i na dodjeli prestižnih nagrada Američke filmske akademije, kada je osvojio dva "Oskara".

Mjuzikl Krisa Baka i Dženifer Li okitio se i zlatnim statuetama za najbolji animirani film, kao i za najbolju originalnu pjesmu za numeru "Let it go" u izvođenju Ajdine Menzel.

Ova animirana avantura na listu svojih nagrada upisala je i "Zlatni globus", kao i četiri "Eni" nagrade - za muziku, produkciju dizajna, režiju i najbolji pozajmljeni glas. Uspjeh "Snježnog kraljevstva" potvrdila je i prodaja kompakt diska sa muzikom iz filma koji je postao "saundtrek" sa najdužim vremenom provedenim na čelu američke top-liste albuma još od "Titanika".

Ledena kletva

Priča prati Anu koja se udružuje sa  ekstremnim planinarem Kristoforom i njegovim pomoćnikom, irvasom Svenom u epskoj potrazi za Elzom, Snježnom kraljicom. Ona želi da okonča njenu ledenu kletvu, a na tom putu susreće se sa mističnim trolovima, smiješnim snježnim čovjekom, ekstremnim uslovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana