Studija o Stivenu Kingu na srpskom jeziku

B. P.
Studija o Stivenu Kingu na srpskom jeziku

BEOGRAD - Izdvačka kuća "Vulkan izdavaštvo" objavila je knjigu "Stiven King: Sveobuhvatno istraživanje njegovog rada, života i uticaja" koja predstavlja istoriju piščevih izazova, trijumfa, manje poznatih priča, uspješnih ekranizacija i drugih ključnih trenutaka, te čini idealan dodatak za svaku kolekciju fanova kralja horora.

Autor Bev Vinsent je istražio fascinantan put Kingovog književnog stvaranja i njegovu gotovo pedesetogodišnju karijeru. King ne samo da je oblikovao žanr strave i fantastike već je i uticao na širu književnu kulturu. Otkrijte kako su se teme njegovih djela odražavale na promjene i događaje u njegovom životu, kao i dublje priče koje stoje iza njegovih romana, novela, pripovijetki i adaptacija, uz podršku arhivskih fotografija i dokumenata iz Kingove lične kolekcije.

Romane poput "Keri", "Isijavanje", "To" i mnogih drugih prepoznala je kako enormna čitalačka publika, tako i književna kritika.

Kingov stil pisanja je istovremeno jednostavan i dubok. Njegove riječi su moćne, prožete emocijama koje odražavaju stvarne ljudske borbe. Kingovo stvaralaštvo predstavlja ne samo izvor uživanja već i inspiraciju za razmišljanje o životu i strahu koji ga prožima. Njegova djela su snažno protkana društvenim okolnostima i često reflektuju turbulencije vremena. Autor ovog izuzetnog djela Bev Vinsent je redaktor u časopisu "Semeteri dens", gdje od 2001. godine piše kolumnu "Stiven King: Novosti iz zone mrtvih".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana