Montevideo, vidimo se! kralj bioskopa

Aleksandra Madžar
Montevideo, vidimo se! kralj bioskopa

Banjaluka - Film "Montevideo, vidimo se!", u režiji Dragana Bjelogrlića, najgledaniji je film u banjalučkom multipleksu "Palas".

Da je ovaj film potpuni vladar bioskopa od 23. januara, kada je stigao pred banjalučku publiku, potvrdila je portparol "Palasa" Marina Popović.   

- Nijedan film koji trenutno imamo na repertoaru ne može da parira "Montevideu". Pune sale, pa čak i prvi redovi dokazuju koliko interesovanje vlada za ovaj film - kaže Popovićeva.

Interesantno je da novi Bjelogrlićev film jednako privlači mlađe i starije gledaoce. Većina ljubitelja filma kaže da im se najviše svidjela komična nota koja se provlači kroz cijelu priču.

Film je inspirisan istinitim događajima o uspjehu fudbalskog tima Kraljevine Jugoslavije na Prvom svjetskom prvenstvu u Urugvaju 1930. godine.

- "Montevideo, vidimo se!" sam pogledala sa zadovoljstvom. Osim zdravog smijeha, film ima odličnu priču koja je na mene ostavila veliki utisak - kaže Banjalučanka Sanja Vukašinović.

Iako je poslije ovog filma u "Palas" stiglo i ostvarenje "Američka prevara", nominovano za predstižnu nagradu "Oskar", nije uspjelo da skine domaću priču sa trona. Takođe, od četvrtka je pred domaćom publikom i novi film slavnog Džordža Klunija "Čuvari nasljeđa", ali u multipleksu ističu da nije izazvao veliku pažnju kao "Montevideo, vidimo se!".  

Bjelogrlić je glavne uloge u filmu povjerio Milošu Bikoviću, Petru Strugaru, Armanu Asanteu, Viktoru Saviću, Eleni Martinez, Branku Đuriću i Predragu Vasiću. U velikom glumačkom ansamblu su i Nebojša Ilić, Vojin Ćetković, Aleksandar Radojičić, Ivan Zekić, Nikola Đuričko, Srđan Todorović, Vlastimir Đuza Stojiljković, Dragan Nikolić, Konča Hidalgo...

Nastavak

Dragan Bjelogrlić je u filmu "Montevideo, vidimo se!" nastavio priču započetu u prvom dijelu "Montevideo, Bog te video", koji je bio veliki bioskopski hit i zatim uspješna televizijska serija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana