Izašao trejler za film „Džon Vik: Balerina” Ženska strana osvete

Rajko Vuković
Izašao trejler za film „Džon Vik: Balerina” Ženska strana osvete

LOS ANĐELES - Studio „Lajsonsgejt” objavio je prvi trejler za film „Džon Vik: Balerina”, nadolazeći američki neo-noir akcioni triler koji je režirao Len Vajzman, a napisao je Šej Haten.

U dugoiščekivanom akcionom trileru, kubanska glumica Ana de Armas tumači lik Eve Masaro, titularne balerine, inače profesionalnog ubice iz porodice ruskih Roma, koja traži odmazdu protiv grupe zločinaca koji su ubili njenu porodicu.

U trejleru vidimo da će Masaro krenuti u vlastitu osvetničku misiju da pronađe ubice pa očekujte puno lomljenja kostiju, ispaljenih metaka i improvizovane akcije u žanru herojskog krvroprolića, koji je proslavio matični serijal.

Radnja filma se odvija između događaja u „Džon Vik 3 – Parabelum” i „Džon Vik 4”, a pomenuta ubica Eva se nakratko pojavila u trećem filmu „Džon Vik” i prvobitno je glumila Juniti Felan. Njen lik je postao osnova za kompletan spin-of „Balerina”, a u filmu će se pojaviti glavni junak serijala, Kijanu Rivs u roli legendarnog ubice Džona Vika. Pored Ane de Armas, koja je u glavnoj ulozi, glumačku postavku još čine veteranka Anđelika Hjuston, Ijan Mekšejn, Lens Redik, Katalina Sandino Moreno, Norman Ridus i dr.

Vajzmanovu „Balerinu” napisao je Šon Heten, koji je radio prethodna dva filma u serijalu i baziran je na likovima koje je kreirao Derek Kolstad ujedno i tvorac serijala „Džon Vik”.

Pisac Heten navodi da Rivs igra veoma značajnu ulogu u filmu, pri čemu je Vik pravi lik, a ne samo neka vrsta kameo-pojavljivanja iz jednog dijela.

Film „Balerina” dolazi za petama četvrtog filma „Džon Vik”, najkomercijalnijeg dijela u serijalu sa više od 440 miliona dolara zarade širom svijeta. Premijera filma je pomjerena, dijelom zbog štrajka scenarista i glumaca, a dijelom zbog dodatnih snimanja koje je Stahelski radio sa režiserom Vajzmanom, nakon što je potpisao ugovor za kreativni nadzor franšize. Matični serijal je već imao spin-of priče, putem odlične mini-serije „Džon Vik: Kontinental”, koju je predvodio Mel Gibson, premijerno prikazanom u septembru 2023. godine

Predsjednik „Lajonsgejta” Džo Drejk potvrdio je da je peti „Vik” u azradi” sa režiserom Stahelskim, dok je nova serija „Džon Vik: Ispod visokog stola” u pripremi i vjerovatno će premostiti jaz između četvrtog i petog filma. Filmska premijera „Balerine” očekuje se 6. juna 2025. godine.

POČETAK

Film „Džon Vik” je američki neo-noar akcioni triler film iz 2014. godine reditelja Čada Stahelskog, a po scenariju Dereka Kolstada... Glumačku ekipu su predvodili Kijanu Rivs, Majkl Nikvist, Alfi Alen, Ijan Makšejn, a film je postao neočekivani hit sa zaradom od 88 miliona dolara.

Uspjeh filma je pokrenuo istoimenu franšizu, koja je do sada izbacila tri filmska nastavka i jednu televizijsku seriju uz zaradu od preko milijardu dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana