Gravitacija najgledanija

G.S.
Gravitacija najgledanija

Los Anđeles - Novi filmski hit "Gravitacija", u kojem glavne uloge tumače Sandra Bulok i Džordž Kluni, našao se na prvom mjestu američke liste po zaradi u svom prvom vikendu prikazivanja, sa ukupno prikupljenih 55,55 miliona dolara, javile su agencije.

Aktuelnu listu filmova sa najboljom zaradom proteklog vikenda analitičari ocjenjuju kao povratak drama za odrasle i izazovnijih filmova koji zaokupljaju pažnju gledalaca.

Prema prvim podacima, ovo je trenutno film sa najvećom zaradom prvog vikenda u oktobru i najbolji rezultat za neki film u kojem glume Sandra Bulok ili Džordž Kluni. Radnja filma "Gravitacija" reditelja Alfonsa Kuarona gotovo se u cijelosti odigrava u svemiru, a Džordž Kluni i Sandra Bulok tumače astronauta i medicinskog inženjera, koji pokušavaju da prežive plutajući i svemiru poslije havarije broda.

Prošlosedmični šampion, film "Oblačno sa ćuftama 2" pao je na drugo mjesto, sa zaradom od 21,5 miliona dolara. Prvi dio ovog filma iz 2009. godine je bio veliki uspjeh za kompaniju "Soni". Nastavak prati doživljaje pronalazača Flinta Lokvuda, pošto jedan od njegovih pronalazaka počne da pravi životinje od hrane, koje prijete da preuzmu grad.

Film "Rizična igra" sa Džastinom Timberlejkom i Benom Aflekom nalazi se na trećoj poziciji ove sedmice, sa zaradom od 7,6 miliona dolara. Priča prati Ričija (Džastin Timberlejk), koji, vjerujući da je prevaren, odlazi u Kostariku, da se suoči sa onlajn kockarskim tajkunom Ajvanom Blokom (Ben Aflek). Riči je zaslijepljen Blokovim obećanjem velikog bogatstva, sve dok ne sazna uznemirujuću istinu o svom dobročiniocu.

Bivši šampion boks ofisa u Americi, film "Zatvorenici", u kojem glume Hju Džekmen i Džejk Džilenhal sa drugog mjesta ove sedmice dospio je na poziciju broj četiri.

Debi

Priča o "formuli 1", "Rush", koja opisuje sportsko rivalstvo između asova Džejmsa Hanta u Nikija Laude, po zaradi ove sedmice zauzela je peto mjesto, dok je rediteljski debi glumca Džozefa Gordona-Levita "Don Jon" o zavisniku od pornografije, koji traži ljubav, završio na šestom mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana