42. FEST: Biće to jedan dobar Festival!

B92
42. FEST: Biće to jedan dobar Festival!

42. Međunarodni filmski festival FEST će biti održan od 28. februara do 9. marta 2014. godine. Iz Direkcije FEST-a poručuju: "Odmah, sa zadovoljstvom i ponosom, možemo reći i najaviti: Biće to jedan dobar Festival! "

Iz Direkcije FEST-a ističu da su Bora Anđelić i Ivan Karl početkom septemba Odboru predočili više od 80% izabranih filmova a da će više od 70 premijerno biti prikazano na FEST-u, zemlji i regionu.

"Uveliko privodimo kraju zaključivanje ugovora za sve te dobre filmove, kako sa partnerima iz inostranstva, posebno i domaćim distributerima-vlasnicima prava prikazivanja tih dela", kažu iz Direkcije FEST-a.

Između ostalih, na 42. FEST-u će premijerno biti prikazani filmovi velikih autora: Terija Gilijema, Stivena Frirsa, Rejfa Fajnsa, Andžeja Vajde, Romana Polanskog, Gandolfinija, Vudija Alena, Roberta Redforda, Džima Džarmuša, braće Koen, Aleksandra Pejna, Larsa fon Trira, Andersona, Lekonta, Mekvina, Danijelsa, Aleksa de la Iglesie...

Program će činiti većina laureata najvećih svjetskih festivala iz posljednjih desetak mjeseci, na čelu sa filmom „ Blue is the Warmest Color", dobitnikom posljednje kanske „Zlatne palme".

Uz svoje već redovne programske cijeline: Gala-glavni program, „Hollywood", takmičarski program „Evropa van Evrope", izabrani dugometražni dokumentarci i „Evropa u Evropi", 42. FEST će u fokusu imati i dva specijalna programa: najnovije visokokvalitetne filmove iz Rusije i Skandinavije, kao i nekoliko omaža, za sada sigurno Džejmsa Gandolfinija.

Takođe tradicionalno FEST će premijerno predstaviti nekoliko bitnih novih domaćih filmova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana