Zbog ubistva druga Stanaru deset godina robije

Nebojša Tomašević
Zbog ubistva druga Stanaru deset godina robije

Trebinje - Dejan Stanar (26) iz Miljevine kod Foče osuđen je u trebinjskom Okružnom sudu na deset godina zatvora zbog ubistva druga Marka Mijatovića (26), kojeg je izbo nožem.

Sudsko vijeće je u izrečenu kaznu Stanaru uračunalo i vrijeme koje je proveo u pritvoru od 13. januara prošle godine. Nakon izricanja presude njemu je produžen pritvor zbog bojazni da bi puštanje na slobodu moglo da prouzrokuje remećenje javnog reda.

Prema presudi, Stanar je ubistvo počinio 13. januara 2016. godine dva časa iza ponoći ispred ugostiteljskog objekta "Škorpion" u Miljevini kod Foče.

Svemu je prethodila svađa i tuča između njega s jedne i Marka i njegovog brata Miloša Mijatovića s druge strane.

Razmirice i verbalni obračun su prvo izbili u kafiću, ali su se ubrzo pretvorili u tuču. Mladići su u jednom momentu počeli da se naguravaju pa su izašli iz kafića, gdje je počeo obračun pesnicama. Stanar je u jednom momentu otišao do kuće, koja je nedaleko od kafane i ubrzo se vratio sa kuhinjskim nožem u ruci. On je ubo Marka dva puta u grudi, nanijevši mu povrede pluća, aorte i srca. U presudi se navodi da je žrtva napadača ubrzo preminula usljed masivnog iskrvavljenja.

Mještani Miljevine nakon ovog zločina u nevjerici su pričali da su Marko i Dejan bili nerazdvojni prijatelji.

- Stalno su se družili i non-stop bili zajedno. Bili su kao braća. I da se ovako nešto desi, tragedija, strašno, nemam riječi. Živim ovdje blizu, ali nisam ništa čula. Tek poslije, kada je policija došla, saznala sam da se nešto dešava, a sve je već bilo gotovo - ispričala je mještanka Miljevine Stanojka G. dan nakon ubistva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana