Trebinjac sjekirom napao policajca i dobio dvije godine

Nebojša Tomašević
Trebinjac sjekirom napao policajca i dobio dvije godine

Trebinje - Ljubiša Ninković iz Trebinja osuđen je u trebinjskom Okružnom sudu na dvije godine zatvora zbog pokušaja ubistva policajca Velibora Šetke, koga je napao sjekirom.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice, koji je optuženi zaključio sa Okružnim javnim tužilaštvom u Trebinju.

Ninkoviću je u izrečenu kaznu uračunato i vrijeme koje je proveo u pritvoru od 27. juna do 26. septembra 2016. godine. Osim toga presudom je obavezan da na ime nadoknade štete na Šetkinom automobilu isplati 876 maraka.

Prema presudi Ninković je policajca Šetku napao 13. juna prošle godine, jer ga je on prethodno kaznio za počinjeni prekršaj. U presudi se navodi da je Ninković toga dana u trebinjskoj ulici Stepe Stepanovića prišao parkiranom vozilu u kojem je bio policajac i sjekirom udario u vjetrobransko staklo njegovog automobila.

Policajac je tada izašao iz vozila, a Ninković je pokušao da ga udari sjekirom u glavu. Šetka je uspio da se odbrani, a napadač je pobjegao i za njim se tragalo nekoliko dana. Kasnije se sam predao policiji i tada je kod njega pronađena sjekira kojom je počinio napad. Nakon ispitivanja određen mu je i pritvor u kojem je proveo dva mjeseca.

Suđenje Ninkoviću počelo je u trebinjskom Okružnom sudu 13. januara ove godine. Tokom suđenja utvrđeno je da je policajac u napadu zadobio povredu nadlaktice lijeve ruke. Vještak specijalista sudske medicine u sudu je ranije izjavio da bi Šetku sjekira pogodila u glavu da nije podmetnuo ruku i tako se odbranio od napada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana