Potvrđena optužnica za pranje novca u predmetu Darko Jeremić i drugi

Srna
Potvrđena optužnica za pranje novca u predmetu Darko Jeremić i drugi

Sarajevo - Sud BiH potvrdio je optužnicu koja optužene u predmetu "Darko Jeremić i drugi" tereti za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, a Darka Jeremića još i za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelom pranje novca.

Osim Jeremića, optuženi su i Petar Cacanović, Ana Mirosavljević, Dragan Radumilo, Sonja Kurtuma, Saša Tomić, Slavica Injac, Batrić Đurišić, Zdravko Dubov, Igor Prodanović, Snežana Vujnić, Dragica Tomić, Goran Ignjatović, Pajo Panić, Drago Đukanović i Jefa Bošković, saopšteno je danas iz Suda BiH.

Optužnica, koja je potvrđena 10. marta, navodi da je optuženi Jeremić, organizovao i rukovodio zločinačkom organizacijom, te zajedničkim djelovanjem sa drugim članovima organizacije prekoračili granice svoga položaja i svoja ovlaštenja, te ne vršeći svoje službene dužnosti svjesno kršili odredbe zakona i drugih propisa i na drugi način nesavjesno postupali u vršenjima službene dužnosti.

Ova lica, kako navode iz Suda BiH, bila su svjesna da usljed toga može nastupiti teža povreda prava i veća imovinska šteta deponenata Bobar banke Bijeljina i drugih pravnih lica, te novac pribavljen izvršenjem krivičnih djela ubacili u legalne tokove sa ciljem da pribave imovinsku korist velike vrijednosti u višemilionskim iznosima povezanim licima Bobar grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana