Novac iz pljačke Malinić posudio poznaniku

Nebojša Tomašević
Novac iz pljačke Malinić posudio poznaniku

Banjaluka - Ranko Malinić (22) iz Banjaluke, optužen za dva razbojništva, novac koji je oteo u pljački sportske kladionice "AM Sport" posudio je poznaniku.

Svjedok optužbe Ognjen Zečević u banjalučkom Okružnom sudu potvrdio je da mu je Malinić 20. marta dao 50 evra.

- Od njega sam nekoliko dana ranije tražio da mi posudi novac i rekao mi je da nema, ali da će imati u nedjelju. Tog dana ne sjećam se sad tačno mislim da je bio 20. ili 21. mart zvao me ujutro i došao do mene i dao mi 50 evra - rekao je svjedok Zečević.

Tužilac Dijana Kukobat podsjetila je svjedoka da je tokom istrage izjavio da ga je Malinić zvao 20. marta oko 11 časova i dao mu tad novac. Svjedok Zečević je odgovorio da je to moguće, a da se sada ne sjeća tačno vremena i datuma.

Optužnica tereti Malinića da je sportsku kladionicu "AM Sport" u banjalučkoj ulici Vojvode Momčila opljačkao 14. februara i 20. marta prošle godine i tom prilikom ukrao 3.970 KM. U optužnici se navodi da je obje pljačke počinio prijeteći nožem oštrice duge pet centimetara. Oba puta je imao kapuljaču na glavi, ali nije bio maskiran preko lica. Prvu pljačku počinio je oko 20.30 časova i  prijeteći nožem od radnice Zorice Z. oteo 2.170 KM. Drugi put je u kladionicu ušao 30. marta u 9.15 časova  i na isti način prijeteći nožem od radnice Danijele Ć. oteo 1.800 KM.

Malinićev branilac Živko Bojić izjavio je da optuženi ne spori da je počinio pljačke, ali spori pravnu kvalifikaciju u optužnici.

- Ovdje se radi o osnovnom djelu razbojništva  jer sredstvo kojim je počinio pljačku nije podobno. On je tokom pljački koristio upaljač koji u sebi ima manju oštricu takozvani skakavac. Osim toga, taj predmet je bio pokvaren. Zbog toga mu se na teret ne može staviti teži oblik razbojništva - kazao je Bojić i predložio vještačenje spornog noža.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana