Nermin Šišić iza brave zbog pucnjave

Nezavisne.com
Nermin Šišić iza brave zbog pucnjave

Tuzla - Sudija je odredio pritvor Nerminu Šišiću (28) iz Tuzle, osumnjičenom da je 15. aprila pucao prema jednom mladiću, kojeg, srećom, nije pogodio.

Pucnjava je, međutim, tek jedan od razloga što je ovaj Tuzlak poslat iza brave.

Sumnja se da je tog dana, oko ponoći, na lokaciji Vidikovac na tuzlanskom brdu Ilinčica,  prvo verbalno napao mladića koji je tu došao automobilom.

"Nakon toga je prišao njegovom automobilu i drškom pištolja razbio staklo na lijevim vozačevim vratima, te otišao do svog vozila, vratio se i ispalio jedan hitac iz pištolja u pravcu donjeg dijela tijela mladića, kojeg nije pogodio. Potom je mladića udario drškom pištolja u glavu", saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Sudeći po informacijama iz Tužilaštva, napadač je nakon svega svojim automobilom, a u kojem je bio i njegov prijatelj,  otišao s mjesta događaja. Uzrok napada nije poznat.

Pritvor je Šišiću odredio sudija za prethodni postupak Opštinskog suda Tuzla, a koji je prihvatio prijedlog Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Tužilaštvo ovog dvadesetosmogodišnjaka tereti za nasilničko ponašanje, tešku povredu te neovlašteno nabavljanje i držanje i oružja.

Policija iz Tuzle je osumnjičenog pronašla i uhapsila odmah nakon ovog događaja. Potom je nad njim izvršena kriminalistička obrada, te je on, uz izvještaj, predat Tužilaštvu.

"Postupajući tužilac je donio naredbu o sprovođenju istrage i ispitao je osumnjičenog", saopštio je juče Admir Arnautović, stručni savjetnik za odnose s javnošću Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana