Dilerima potvrđeno 12 godina robije

Nebojša Tomašević
Dilerima potvrđeno 12 godina robije

Banjaluka - Vrhovni sud Republike Srpske potvrdio je presudu banjalučkog Okružnog suda kojom su Adi Porča (34) i četvoro njegovih saradnika, među kojima i učiteljica, osuđeni na 12 godina i četiri mjeseca zatvora zbog šverca narkoticima.

Sekretar Vrhovnog suda Jelena Despotović je kazala da je presuda izrečena nakon što je vijeće odbacilo žalbe odbrane i optužbe.

- Žalbe tužioca i branioca u ovom slučaju ocijenjene su kao neosnovane i potvrđena je prvostepena presuda - rekla je Despotovićeva.

Tako je sada Porča pravosnažno osuđen na tri godine zatvora zbog šverca droge i omogućavanja uživanja droge. Istu kaznu zbog istih djela dobila je i učiteljica u Osnovnoj školi "Miloš Crnjanski" u prnjavorskoj mjesnoj zajednici Potočani Snježana Balić-Petrešin (36).

Emir Arnaut (29) zvani Čups dobio je dvije godine i četiri mjeseca, a Predrag Leburić zvani Lebura (42) iz Prnjavora i Alen Nakaradić (26) iz Doboja po dvije godine zatvora.

Prema presudi oni su činili grupu koja je od februara 2013. do januara 2014. godine prodavala marihuanu i spid na području Prnjavora i Dervente. U presudi se navodi da su drogu kupovali od nepoznatih lica, a sa mušterijama su se o cijeni, količini i mjestu isporuke dogovarali putem mobilnih telefona. Drogu su prodavali, zavisno od količine i vrste, po cijenama od 10 do 50 maraka.

Svi su uhapšeni u januaru 2014. godine u policijskoj akciji "Fortuna". Optužnicu protiv njih banjalučko Okružno tužilaštvo podiglo je u aprilu prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana