Zatraženo pritvaranje osumnjičenog za brutalno ubistvo majke

Nebojša Tomašević
Zatraženo pritvaranje osumnjičenog za brutalno ubistvo majke

TREBINjE - Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje predložio je određivanje pritvora za Jovu Vojčića (53) iz Nevesinja kojeg sumnjiče da je nožem zaklao majku Gospavu (83), a potom je izudarao čekićem i na tavanu porodićne kuće sakrio njeno tijelo, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Vojičića terete za krivično djelo porodično nasilje sa smrtnom posljedicom.

Portparol trebinjskog Okružnog tužilaštva Srđan Vukanović kazao je "Glasu Srpske" da je pritvor Vojčiću predložen zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo i uticati na dokaze i svjedoke.

- Pritvor je zatražen i zbog težine krivičnog djela i bojazni da bi njegoo puštanje na slobodu moglo dovest do remećenja javnog reda i mira-rekao je Vukanović.

Dodao je da je prijedlog za određivanje pritvora upućen Okružnom sudu u Trebinju.

Vojčić je, kako saznajemo, duševno oboljeno lice i tokom isrgage biće podvrgnut neuropshijatrijskom vještačenju.

Ovaj stravičan zločin otkriven je 7. maja u subotu, a pretpostavlja se da je sin majku usmrtio dan ranije.

Prema našim saznanjima, kum porodice Vojčić, ali i komšije prijavili su policiji  da nekoliko dana nisu vidjeli Gospavui. To im je bilo sumnjivo, budući da je ona živjela sama sa sinom koji ima dijagnostifikovano psihičko oboljenje.

Nakon obavijštenja policija je otišla na teren i pretresom kuće beživotno tijelo Gospave pronađeno je na tavanu umotan o u deku nakon čega je Jovo uhapšen.

Izvor blizak istrazi je rekao da u početku nije ništa ukazivalo da se desio zločin, ali pregledom kuće uočeni su određeni sumnjivi tragovi.

- Kada su policajci pretresali kuću, Jovo ih je ubijeđivao da ne idu na tavan jer tamo nema svjetla i da nema razloga da se penju gore -rekao je izvor blizak istrazi.

Obdukcijom tijel ubijene Gospave utvrđeno je da je nesrećna starica najprije zaklana, a kada je pala, poslije smrti je zadobila još nekoliko snažnih udaraca tupim predmetom, odnosno čekićem.

Tokom obdukcije otkrivena su tri udarca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana