Tužilaštvo BiH o akciji "Ira": Zatraženo produženje pritvora za sedam od devet osumnjičenih

N.T.
Tužilaštvo BiH o akciji "Ira": Zatraženo produženje pritvora za sedam od devet osumnjičenih

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH zatražilo je produženje pritvora za sedam osumnjičenih koji su uhapšeni u akciji "Ira", dok su za dvije osobe predložene mjere zabrane, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

"Glas Srpske" je ranije pisao da je su  mjere zabrane predložene  sudiji Osnovnog suda u Bijeljini Jovanu Saviću,  a kako saznajemo osim njega sa slobode će se uz mjere zabrane braniti i Mišo Rosić.

Kako saznajemo produženje pritvora je zatraženo za Željka  Radovanovića zvanog Krečo iz Bijeljine, Igora Vilotića zvanog Giga, Samira Alagića, Sašu Kovačevića, Dragana Muharemovića, Anđelko Đokića i Miroslava Pajića.

Iz Tužilaštva BiH je, ne navodeći imena, saopšteno  da se osumnjičeni terete za međunarodni kriminal u vezi sa krijumčarenjem velikih količina opojnih droga, pranjem novca i drugim krivičnim djelima.

Akcija "Ira" izvedena je 13. aprila i tada je uhapšeno ukupno 18 osumnjičenih za šverc narkoticima, a nakon saslušanja Sud BiH je odredio pritvor za njih devet.Tada su iza rešetaka završili pomenuti sudija Savić kao i Radovanović, Alagić, Rosić,  Kovačević,  Muharemović,  Đokić i Pajić.

Advokat osumnjičenog sudije Savića, Petko Budiša je ranije potvrdio "Glasu Srpske" da je Sud BiH umjesto pritvora sudiji već odredio mjeru zabrane sastajanja sa svjedocima.

Osumnjičene ovom akcijim Tužilaštvo BiH  tereti  za međunarodni šverc droge, odnosno da su narkotike u BiH krijumčarili iz Holandije i Njemačke, a o kupoprodaji su se dogovarali preko aplikacija "Anom" i "Skaj" na kojima su koristili prava imena.

Akcijom je bio obuhvaćen i Mile Rosić, koji je u bjekstvu, a kome je, kako saznajemo, sudija Jovan Savić odavao informacije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana