Tuga: Ribar planirao večeru sa ženom, pa se utopio na svoj rođendan

GS
Foto: 123rf

Muškarac koji je pao s broda kod otoka Iža i za kojim je bila organizovana velika potraga pronađen je mrtav.

On je juče krenuo u lov na lignje. Prvo su u potragu za njim krenuli mještani i porodica i pronašli brod.

Potom je policija organizovala veliku potragu. Tražili su ga iz vazduha avionom HRZ-a. Nažalost, ribar je pronađen mrtav u moru.

Pokojni 68-godišnjak bio je iskusan ribar, iskusan na moru, mještani kažu i odličan plivač.

Mještani ne mogu pretpostaviti šta se dogodilo, ali smatraju da mu je najvjerojatnije pozlilo, da se radilo o moždanom udaru ili srčanom udaru, javlja RTL.

Neki spominju da je ranije imao srčanih problema.

Tokom poslijepodneva bio je u lokalnom kafiću u koji stalno dolazi, mještani kažu da je bio sretan, počastio ih jer mu je bio rođendan, kazao da ide sa ženom na večeru u restoran jer mu je rođendan i da zato ide ranije podići vrše iz mora.

Nakon toga se trebao naći s jednim prijateljem, ali je rekao da se neće dugo zadržavati na moru radi rođendanske večere.

Prijatelj je isplovio kasnije nakon njega i vidio je prazan brod kako pluta. To mu je bilo čudno, odmah je alarmirao policiju i lučku kapetaniju. Mještani su krenuli u potragu, a kasnije je službena potraga, koordinirana od Središnjice za traganje i spašavanje, krenula u 19.45 sati.

Uključila se i lučka kapetanija, pomorska policija, više brodica i mještana. Potraga koja je bila neuspješna obustavljena je negdje oko ponoći i krenula je opet jutros u zoru oko 5 sati. Tada se uključio i vojni avion koji je prelijetao i tražio tijelo.

Tijelo ribara je negdje kilometar i po od samog broda pronašao jedan ribar i obavijestio lučku kapetaniju. Što je tačan uzrok smrti ustanoviće obdukcija, koja će najvjerovatnije biti u ponedjeljak.

Mještani kažu da je preminuli ribar bio omiljeni čovjek u mjestu.

"Svaki dan je potapa vrše i diza ih je. Doša bi s lošim i dobrim vijestima, stvarno vesel čovik, duša od čovika, kako bi mi rekli", kaže Adrian Parić.

"Naravno da sam ga pozniva, kao što su ga svi na Ižu poznivali. On nije Ižanin, oženija je moju rodicu i tako je doša na Iž. Bio je jako dobar i omiljen među svima nama, bio je sportski ribolovac, nisam čuo da je bolovao od ičega. Dogodilo se nažalost to što se dogodilo", kaže Siniša Kulišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana