Saslušano više osoba zbog likvidacije Eldina Ćerimovića: Svjedok u slučaju "Eskobar" ubijen na putu za posao

Jasmina Salopek
Saslušano više osoba zbog likvidacije Eldina Ćerimovića: Svjedok u slučaju "Eskobar" ubijen na putu za posao

VELIKA KLADUŠA - Eldin Ćerimović (34) iz Bihaća, koji je prošle godine uhapšen i osuđen ubog šverca narkotika, ubijen je u naselju Gredina u Velikoj Kladuši dok je išao na posao, a policija je juče tragala za počiniocem, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako saznajemo, Ćerimović je upucan u grudi iz pištolja tzv. "kratka devetka".

Izvor blizak istrazi, rekao je da je ubijeni ranije, u više navrata, prijavljivao Tužilaštvu USK da dobija prijetnje. 

Nezvanično, Ćerimovića je u utorak ujutro, na putu prema radnom mjestu, ubica udario automobilom pa upucao dva puta u grudi, ali u policiji nisu mogli potvrditi ove informacije. Ćerimović je navodno bio zaposlen kao portir u jednom preduzeću u Velikoj Kladuši. 

Iz MUP-a Unsko-sanskog kantona, navodeći inicijale, saopštili su da su u utorak oko 9.20 časova primili poziv prolaznika da je u mjestu Gredina pored puta uočio tijelo muškarca.

- Danas će se izvršiti obdukcija nad ubijenim s ciljem dolaska do novih informacija. U utorak je u toku dana i večeri, a po nalogu suda rađen i pretres određenih lica nad kojima se provodi kriminalistička istraga. Vidjećemo do čega će pretresi i saslušanja dovesti. U toku je rad na terenu, vršenje provjera i prikupljanje informacija - saopštili su iz MUP-a USK-a. 

Dodaju da je obaviješten i dežurni tužilac te da je na mjestu ubistva bio prisutan mrtvozornik, kao i da je ovo djelo okarakterisano kao ubistvo.

Ubijeni Ćerimović je u julu prošle godine uhapšen u akciji "Eskobar", kada je policija zaplijenjena veliku količinu droge namijenjene tržištu BiH i Evropske unije. Pored Ćerimovića, koji je bio ključni svjedok protiv Dine Muzaferovića, uhapšeni su Darko Jovanović, Murat Dizdarević, Almir Pehlić, Armin Sefić i Nermin Balić.

Iz Granične policije BiH ranije su saopštili da je u akciji "Eskobar" otkriveno oko 6.000 stabljika indijske konoplje u namjenski izgrađenom kampu za proizvodnju i uzgoj marihuane. 

Navode da je riječ o najvećoj operativnoj akciji Granične policije BiH protiv zloupotrebe opojnih droga, u kojoj je učestvovalo 110 policajaca.

Akcija "Eskobar"

Muzaferovićeva narko-grupa iz Velike Kladuše u šumi je, u blizini granice sa Hrvatskom, bila zasadila plantažu marihuane koju su čuvali kriminalci naoružani dugim cijevima. 

Pojedini mediji tada su naveli da je Muzaferović krajiški narko-bos koji je povezan sa "škaljarskim klanom", a kojeg je zatvora spasio tužilac Tužilaštva BiH Džermin Pašić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana