Spahoviću do 11. maja optužnica zbog nesreće u kojoj je povrijeđen sin oskarovca Tanovića

Jasmina Salopek
Spahoviću do 11. maja optužnica zbog nesreće u kojoj je povrijeđen sin oskarovca Tanovića

SARAJEVO - Benjaminu Spahoviću, koji je prije tri mjeseca na Drveniji u Sarajevu "poršeom" udario Orhana Tanovića (17), sina oskarovca Danisa Tanovića, 11. maja ističe tri mjeseca pritvora, koliko mu je do sada odredio Opštinski sud u Sarajevu.

Izvor blizak istrazi rekao je da je istraga u ovom predmetu pri kraju, te da bi optužnica protiv Spahovića mogla biti podignuta do 11. maja.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo još se nije zvanično oglasilo o tome hoće li tražiti produženje pritvora za Spahovića, koga terete za krivično djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Produženje pritvora je do sada traženo zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao uticati na svjedoke, prikriti dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Nesreća se dogodila 11. februara, a Orhan Tanović je tom prilikom zadobio teške i po život opasne povrede, zbog čega je bio hospitalizovan u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Uviđaj na mjestu nesreće, trajao je više od tri sata, a vještačenjem je utvrđeno da se Spahović ulicom Hamdije Kreševljakovića svojim „poršeom“ kretao brzinom većom od 50 kilometara na čas.

-U tom dijelu ulice dozvooljena je brzina od 40 kilometara na čas, a on je vozio više od dozvoljenog. Zbog blizine semafora, te autobuskog i trolejbuskog stajališta, potrebno je voziti čak i manjom brzinom jer se u svakom momentu mogu na kolovozu pojaviti pješaci - rekao je izvor blizak istrazi.

Odmah nakon hapšenja iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, saopšteno je da Spahović nije bio pod uticajem alkohola ni narkotika.

Nakon tri mjeseca rehabilitacije, povrijeđeni Tanović je ponovo savladao govor i hodanje, te se nedavno vratio i u školsku klupu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana