Pucao u poznanika nakon prepirke, ranio ga u nogu

Nebojša Tomašević
Foto: D. Pozderović

PELAGIĆEVO - Petar P. iz Pelagićeva uhapšen je zbog sumnje da je hicem iz pištolja nakon kraće prepirke ranio u nogu poznanika i sugrađanina Niku L, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Saznajemo da se pucnjava dogodila u dvorištu Petrove kuće u mjestu Prebrice kod Pelagićeva, a motiv sukoba su razmirice od ranije.

- Tog dana Niko L. je došao u dvorište Petrove kuće te psovao njegovu kćerku i vrijeđao je. Petar je bio u kući i kada je čuo galamu izašao je  te krenuo prema Niki i pucao na njega iz pištolja i ranio ga u nogu - rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Bijeljina, saopšteno je da su  ovaj događaj policiji u Pelagićevu 12. maja oko 22.50 časova prijavili pripadnici policije  Brčko distrikta.

- Prijavljeno je  da je u bolnicu u Brčko dovezeno lice N.L. iz Pelagićeva sa prostrelnom ranom u predjelu noge. Oštećeni je policijskim službenicima izjavio da je povredu zadobio u mjestu Porebrice iz vatrenog oružja – pištolja iz kojeg je pucao P.P. Po zaprimljenoj prijavi postupili su policijski službenici koji su izvršili uviđaj lica mjesta. O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju- navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je P.P. uhapšen, a na osnovu narebe Osnovnog suda u Šamcu a pod nadzorom nadležnog tužilaštva izvršen je pretres kuće i pomoćnih objekata koje koristi osumnjičeni  u Porebicama.

- Prilikom pretresa pronađen je i privremeno oduzet pištolj sa pripadajućim okvirom i municijom.  U toku je kriminalistička obrada P.P, kao i prikupljanje svih činjenica i dokaza u cilju kvalifikacije i dokumentovanja krivičnog djela-navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana