PU Foča: Nadzornim kamerama "ulovili" dva vozila sa neodgovarajućima tablicama

Srna
Foto: Ilustracija

FOČA- Pripadnici Policijske uprave Foča su nadzornim kamerama za prepoznavanje registarskih tablica evidentirali dva krivična djela falsifikovanja isprava na području opština Novo Goražde i Višegrad.

Policija je u Novom Goraždu radom na terenu identifikovala lice B.Ž. iz Goražda koje se sumnjiči da je počinilo krivično djelo posebni slučajevi falsifikovanja isprave, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Nadzornom kamerom u Novom Goraždu 24. aprila registrovan je prolazak teretnog vozila "mercedes" na kojem su se nalazile tablice čija je važnost potvrde o registraciji istekla, a provjerama je utvrđeno da su tablice nepripadajuće za navedeno vozilo.

Lice B.Ž. je priznalo izvršenje krivičnog djela i nakon kompletiranja predmeta Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biće dostavljen izvještaj.

Višegradska policija identifikovala je lice I.M. iz Višegrada koje se sumnjiči da je počinilo krivično djelo posebni slučajevi falsifikovanja isprave.

Nadzornom kamerom u Višegradu 3. maja registrovan je prolazak putničkog vozila "audi“ na kojem su se nalazile tablice kojima je istekla važnost potvrde o registraciji.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da su tablice nepripadajuće za navedeno vozilo, a osumnjičeno lice je priznalo izvršenje krivičnog djela.

U toku je dalji rad na dokumentovanju krivičnog djela, nakon čega će Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo protiv lica I.M. biti dostavljen odgovarajući izvještaj. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana