Pronađena plantaža kanabisa, uhapšena dva lica

J. Sa.
Pronađena plantaža kanabisa, uhapšena dva lica

ČAPLjINA - N. R. (42) i M. P. (27), oba iz Čapljine, uhapšeni su u operativno-taktičkoj akciji "Klajd" zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz Federalne uprave policije (FUP).

Iz FUP-a su saopštili da je policija u utorak pod nadzorom Hercegovačko-neretvanskog tužilaštva izvela akciju na području opštine Čapljina.

- Izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine koju osumnjičeni koriste i tom prilikom je pronađena plantaža sa 126 stabljika kanabisa. Pronađena je i određena količina zeljaste materije asocira na opojnu drogu, te puška, novac, mobilni telefon, kao i drugi dokazi koji će se koristiti u krivičnom postupku - pojasnili su iz policije.

Dodaju da se osumnjičenima na teret stavlja da su određeni vremenski period u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi, drogu proizvodili, pakovali, te je dalje preprodavali.

Osumnjičeni će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačkog-neretvanskog kantona uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana