Potvrđena optužnica protiv Spahovića koji je Poršeom udario sina Danisa Tanovića

GS
Foto: Agencije

SARAJEVO- Opštinski sud Sarajevo potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Benjamina Spahovića, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo - teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog prometa.

Podsjetimo, stravična nezgoda se desila 11. februara ove godine, a 17-godišnjak je tom prilikom zadobio teške i po život opasne povrede, zbog čega je bio hospitalizovan u KCUS-u.

Nakon tri mjeseca rehabilitacije Orhan Tanović je ponovo savladao govor i hodanje te se nedavno vratio i u školske klupe.

Uviđaj na mjestu nezgode, podsjetimo, trajao je više od tri sata, a vještačenjem je utvrđeno da se Spahović ulicom Hamdije Kreševljakovića kretao brzinom višom od 50 kilometara na sat.

"Dozvoljena brzina je 50 kilometara na sat, a u tom dijelu ulice primjerena je brzina od 40 kilometara na sat. Zbog blizine semafora te autobuskog i trolejbuskog stajališta potrebno je voziti čak i manjom brzinom, jer se u svakom momentu mogu na kolovozu pojaviti pješaci", kazao za "Avaz" izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana