Policija traga za Banjalučaninom osumnjičenim za ubistvo monaha

Nebojša Tomašević
Policija traga za Banjalučaninom osumnjičenim za ubistvo monaha

BANjALUKA – Policija traga za Draganom (40) iz Banjaluke zbog sumnje da je sinoć nožem ubio monaha manastira Glogovac kod Šipova Stefana A, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Monah je pronađen sinoć s višestrukim ubodnim ranama, a prema nezvaničnim informacijama, bio je živ i svjestan jedno vrijeme i  uspio je da kaže ko ga je napao.

U policiji su rekli da osumnjičeni Dragan osoba poznata policiji kao uživalac droge. Policijski službenici sinoć ga nisu pronašli na adresi na kojoj živi.

- Policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad aktivno tragaju za izvršiocem krivičnog djela, prilikom kojeg je od zadobijenih povreda preminulo jedno lice, a koje je počinjeno juče manastiru Glogovac u Šipovu - saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Dodato je da je Policijskoj upravi Mrkonjić Grad juče oko 18.55 časova prijavljeno je da je u mjestu Babići, Šipovo, u manastiru Glogovac nepoznato lice nanijelo tjelesne povrede opasne po život monahu S.A..

- Povrijeđeni je sanitetskim vozilom prevezen u Dom zdravlja, gdje je u 20.15 časova, od zadobijenih povreda preminuo. Na licu mjesta, u manastiru Glogovac, treba da počne uviđaj koji se odvija pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka - navode iz MUP-a.

U potragu za licem koje je počinilo krivično djelo uključeni su i pripadnici Policijske uprave Banjaluke i Uprave kriminalističke policije.

Lučićeva osuda

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Miloš Lučić najoštrije je osudio brutalno ubistvo oca Stefana te izrazio nadu da će počinilac uskoro biti pronađen i kažnjen.

On je istakao da su svi ljudi dobre volje u šoku i nevjerici zbog ovog stravičnog zločina.

- U vremenu u kojem živimo svjedoci smo stalnih iskušenja i izazova. Moramo se otovreno suprotstaviti svim napadima na tjelesno i duhovno biće svakog pojedinca, uz nadu da će zdrav razum nadvladati sve nedaće i nesreće kojima smo svakodnevno izloženi - navodi se u pisanoj izjavi Lučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana