Pas nasmrt izgrizao maltezera, a vlasnik pobjegao

GS
Foto: Shutterstock

SPLIT - Pas, za kojeg očevici tvrde da je pitbull, sinoć je nasmrt izgrizao maltezera 70-godišnje vlasnice, a vlasnik se nakon toga s njim udaljio s mjesta događaja.

"Stajala sam sa strane, gospođa je bila sa svojim psićem i krenula je prema kući, a pitbull koji nije bio vezan i nije imao brnjicu krenuo je trčati prema njezinom maltezeru. Uhvatio je maltezera za vrat, nikako ga nije puštao. Gospođa je počela plakati i vrištati, svi smo krenuli prema njoj jer smo vidjeli da se nešto događa. Pokušavali smo ih razdvojiti, ljudi su udarali psa, ali on nije puštao dok nije usmrtio maltezera", rekla je za Index Anđela koja se tu zatekla.

"Svi smo bili pod šokom, nitko se nije sjetio fotografirati psa niti vlasnika", dodaje ona.

Kaže da je mladić koji je bio u društvu psa tvrdio da nije njegov vlasnik. "Onda ga je počeo dozivati imenom i udaljili su se. Svi smo bili pod tolikim šokom da se nitko nije sjetio fotografirati ni psa ni vlasnika. Još se tresem, to je bilo takvo krvoproliće", kazala je.

"Nije bilo nikakvog sukoba, pitbull se iz čista mira zaletio na malenog maltezera", dodala je.

Splitska policija za Index je potvrdila je da je u toku kriminalističko istraživanje.

"Sinoć u 23.10 sati zaprimljena je dojava o sukobu dva psa u Manđerovoj ulici u Splitu, koje vlasnici pokušavaju razdvojiti. Izlaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je pas zasad nepoznate pasmine i vlasnika napao psa pasmine maltezer, u vlasništvu 70- godišnjakinje, a koji je pritom uginuo. Vlasnik se sa psom koji je napao maltezera udaljio. U tijeku je kriminalističko istraživanje", poručili su iz Splitske policije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana