Otkriveno ko je lijepio plakate sa lažnim navodima o policajcima

N.T.
Otkriveno ko je lijepio plakate sa lažnim navodima o policajcima

BANjALUKA - Dejan S. (38) iz Banjaluke lijepio je u zgradama u banjalučkom naselju Obilićevo plakate kojima je neosnovano prozivao određene policajce za zloupotrebe, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

U Policijskoj upravi Banjaluka, navodeći inicijale, rekli su da će Dejan S. biti saslušan, a o svemu je obaviještena i Komunalna policija zbog nezakonitog lijepljenja plakata.

Potvrdili su da niko od policajaca čija su imena navedena na spornim plakatima  ne radi na području Policijske stanice Obilićevo, a neki su zaposleni u drugim odjeljenjima i poslovima, dok jedna osoba uopšte ne radi u policiji.

Kako „Glas Srpske“ saznaje, Dejanu S. će vjerovatno biti i uručen prekršajni nalog za nezakonito lijepljenje plakata.

Policija je o postojanju plakata obaviještena 9. maja, a oni su bili postavljeni u Krfskoj ulici, kao u zgradama u obližnjim ulicama.

Na spornim plakatima navedena su imena trojice policajaca kao i NN lice kao osobe koje čine zloupotrebe.

- Postoji opravdana sumnja da policijski službenici koji krstare Mejdanom, pogotovo ulicom Cara Lazara, nezakonito prikupljaju lične podatke građana zarad zloupotrebe, kao što je lažno prijavljivanje za glasanje putem pošte ili da bi digli kredit na vaše ime - napisano je između ostalog na spornom plakatu.

Navedene su i registarske oznake navodno dva policijska službena vozila uz određene savjete kako da se građani ponašaju kada ih policija zaustavi.

Plakat se završava izjavom: „Policijski službenik koji ne poštuje zakon je  ljigavi parazit.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana