Osumnjičenom za obljubu štićenice Doma "Rada Vranješević" na slobodi uz mjere zabrane

N.T.
Osumnjičenom za obljubu štićenice Doma "Rada Vranješević" na slobodi uz mjere zabrane

BANjALUKA - Petar Lj. iz Gradiške koji je uhapšen i pritvoren zbog sumnje da je obljubio štićenicu Doma "Rada Vranješević" M. R. (13) pušten je na slobodu uz mjere zabrane, saznaje "Glas Srpske".

Ovo je odlučio Osnovni sud u Banjaluci koji je odbio prijedlog Okružnog tužilaštva za produženje pritvora osumnjičenom.

Umjesto pritvora Petru Lj. određene su mjere zabrane posjećivanja područja grada Banjaluke i zabrana sastajanja sa oštećenom M. R.

- Mjere će trajati dok za tim bude potrebe, a najduže do upućivanja na izdržavanje kazne zatvora, ako bude izrečena. Sprovođenje mjera kontrolisaće  policijski organi Policijskih uprava Banjaluka i Gradiška koji su dužni da izvještaj dostavljaju Sudu i obavijeste ga, ako osumnjičeni prekrši mjere - stoji u odluci Osnovnog suda Banjaluka.

Branilac osumnjičenog Petra Lj., advokat Marko Mikeš potvrdio je da je sud odbio prijedlog tužilaštva da se njegovom branjeniku produži pritvor.

- Odluku suda ne mogu da komentarišem - rekao je Mikeš.

Petar Lj. je osumnjičeni da je krivično djelo počinio početkom februara kada je došao u Banjaluku i našao se sa djevojčicom. Njih dvoje su otišli  u blizini Zelenog mosta, gde su na imali seksualni odnos, iako ona ima samo 13 godina.

Ovaj slučaj obljube štićenice Dječijeg doma "Rada Vranješević" prijavljen je policiji iz te  ustanove, a u istragu je bio uključen i Centar za socijalni rad.

Ovo je  samo jedan u nizu skandala koji u posljednje vrijeme potresaju  Dom "Rada Vranješević". Početkom godine zbog obljube štićena uhapšena su i pritvorena dva radnika Doma.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana