Na području Bileće spriječen nezakonit promet cigareta

Srna
Foto: Srna

SARAJEVO- Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenske kancelarije Jug Čapljina Granične policije BiH spriječili su nezakonit promet 960 kutija cigareta bez akciznih markica, čija se tržišna vrijednost procjenjuje blizu 5.000 KM.

Cigarete su otkrivene juče, na području Bileće prilikom granične kontrole vozila "ford" registarskih oznaka BiH, kojim je upravljalo lice čiji su inicijali J.M. /40/, saopšteno je iz Granične policije.

O događaju su obaviješteni tužilac i sudija za prethodni postupak, prema čijoj je naredbi izvršen pretres vozila u kojem su se nalazile cigarete.

Cigarete i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, protiv J.M, koji je državljanin BiH biće dostavljen izvještaj Tužilaštvu BiH.

Službenici Jedinice granične policije Bijeljina, juče su na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prelazu Popovi otkrili falsifikovanu vozačku dozvolu Hrvatske koju je na uvid dao G.B. /41/, koji je državljanin Hrvatske.

Navedeno lice je kontrolisano u vozilu, registarskih oznaka BiH.

O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini prema čijem je nalogu vozačka dozvola privremeno oduzeta, dok će izvještaj o krivičnom djelu falsifikovanje dokumenata ovoj instituciji biti dostavljen u redovnoj proceduri, navedeno je u saopštenju.

Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo juče su lišili slobode lice čiji su inicijali F.S. /44/, državljanina BiH, nakon što je utvrđeno da ga potražuju Opštinski sud u Živinicama i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnih djela falsifikovanje dokumenata.

Navedeno lice je predato službenicima MUP-a Kantona Sarajevo.

U saopštenju Granične policije se dodaje da su u srijedu, 20. januara, službenici ove jedinice lišili slobode lice čiji su inicijali D.Š. /31/, jer je ustanovljeno da ga potražuje Opštinski sud u Lukavcu zbog krivičnih djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Državljanin BiH na Međunarodni aerodrom Sarajevo je stigao letom iz Baden-Badena i predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana