Kinezima mjesec pritvora jer su zbog 125.000 evra oteli sunarodnike u Brčkom

J. Sa.
Kinezima mjesec pritvora jer su zbog 125.000 evra oteli sunarodnike u Brčkom

BRČKO - Osnovni sud Brčko Distrikta odredio je jednomjesečni pritvor državljanima Kine S. B. (52) i S.X. (41) zbog otmice dvoje sunarodnika, dok su osumnjičenoj za pomaganje u otmici W. S. (44) određene mjere zabrane, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva, dok je su trećeosumnjičenoj izrečene mjere zabrane napuštanja boravka, te su joj privremeno oduzeti svi važeći dokumenti.

Osumnjičeni su uhapšeni 5. maja oko devet časova zbog sumnje da su ispred hotela „Nea Garni“ u Brčkom oteli sunarodnike Z. J. i H. G.

- Sumnja se da su S. B. i S.X. od oštećenog Z. J. htjeli da naplate poslovni dug, te su ga sačekali ispred hotela u kojem je bio smješten, zajedno sa H. G. i prijeteći ih uveli u vozilo te odvezli u stan W. S.- rekao je izvor blizak istrazi, te dodao su ih u stanu protivpravno držali, prijetili im pištoljem, uslovljavajući ih da na račun S. B. prebace 125.000 evra.

Z. J. je uz pomoć telefona, koji su mu osumnjičeni ostavili zbog trasakcije novca, pozvao prijatelja koji je slučaj prijavio policiji.

- Policija je preduzela sve na utvrđivanju  okolnosti pod kojima se navedeni događaj desio, te su efikasnom reakcijom i u vrlo kratkom vremenu pronađene osobe koja se dovode u vezu s navedenim događajem- saoptili su iz policije.

Iz Tužilaštva Brčko distrikta saopštili su da osumnjičeni imaju pravo na žalbu Apelacionom sudu, te da Tužilaštvo i policija nastavljaju istragu u dokazivanju krivičnog djela otmice, kao i krivičnog djela neovlašćena nabavka i držanje ili prodaja oružja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana