Kamionom "prošao" kroz znak stop i skrivio smrt drugog vozača

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija/nportal

BANjALUKA - Vid Petrić (48) iz Gradiške optužen je da je vozeći kamion "man" bez dozvole izazvao nesreću i sudar s drugim kamionom "iveko" u kojem je poginuo vozač Aleksandar Savić (36) iz Laktaša.

Nesreća se desila 20. marta prošle godine u selu Boškovići na području opštine Laktaši.

Optužnicu protiv Petrića podiglo je Okružno javno tužilaštvo koje ga tereti za ugrožavanje javnog saobraćaja, a potvrdio je Osnovni sud u Banjaluci.

Kako se navodi u optužnici,  Petrić je  bez odgovarajuće vozačke dozvole, upravljao skupom vozila - teretnim vozilom  sa prikolicom natovarenom  hrastovom oblovinom.

-  Prilikom uključenja s lokalnog puta Boškovići-Aleksići, na magistralni put Klašnice-Derventa iako je imao znak "Stop" nije propustio  vozila koja su se već kretala tim magistralnim  putem. Usljed toga je došlo do sudara sa kamionom "iveko" koji je vozio Aleksandar Savić.

Usljed udara kabine "iveka" od hrastove trupce koji su bili na kamionu "man", Savić je zadobio  teške povrede usljed kojih je preminuo-navedeno je između ostalog u optužnici.

Ističe se da je se optuženi Petrić nije pridržavao saobraćajnih propisa i da je olako držao da zbog propusta neće nastupiti štetna posljedica. Na taj način je, stoji u optužnici, doveo u opasnost život ljudi usljed čega je kod jednog lica nastupila smrt.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana