Drugi put ove sedmice bačena bomba na istu zgradu u Sarajevu

GS
Foto: Kliks

SARAJEVO - Jutros oko 5 sati odjeknula je eksplozija u ulici Hadžiabdinica na području Opštine Stari Grad u Sarajevu.

 Prije nekoliko dana na istoj lokaciji takođe je bačena bomba.Za Kliks je potvrđeno da je nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu ispred stambeno-poslovne zgrade, a da na svu sreću nije bilo povrijeđenih osoba.

Eksplozija je oštetila asfalt i fasadu zgrade, a geleri su napravili rupe na vratima garaže kao i na staklima koja su popucalaIdentična situacija dogodila se 2. maja u 5:40 sati kada je obaviještena Policijske uprava Stari Grad Sarajevo da je u ulici Hadžiabdinica aktivirana eksplozivna naprava.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba dok je na prozorima stambene zgrade i na tri parkirana motorna vozila nastupila materijalna šteta.

Čitatelji portala Kliks koji žive u ovoj ulici kazali su nam da je meta napadača jedna kompanija koja posluje na ovoj adresi.O događajima je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva Kantona Sarajevo, a zbog postojanja osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo izazivanje opće opasnosti policijski službenici Uprave policije MUP-a KS su izvršili uviđaj.

Policija nastavlja rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana