Doktorici prijetio pištoljem pa dobio tri mjeseca zatvora

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

BRČKO - Asmir B. (24) osuđen je u Osnovnom sudu Brčko Distrikta na tri mjeseca zatvora jer je pištoljem prijetio medicinskom osoblju i doktorici u ambulanti u brčanskom naselju Rijeke.

Presudi je prethodio sporazum o priznanju krivice koji je optuženi zaključio sa Tužilaštvom Brčko distrikta na osnovu kojeg je i osuđen.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Brčko distrikta, Asmir B. je osuđen za ugrožavanje sigurnosti prisutnog medicinskog osoblja i doktorice u vezi s vršenjem njene funkcije.

Prema presudi Asmir B. je 22. marta ove godine oko 12. časova prvo galamio i psovao, a zatimi pištoljem prijetio doktorici u ambulanti.

- Nezadovoljan objašnjenjem procedure prema kojoj o produženju njegovog bolovanja jedino može odlučiti nadležna ljekarska komisija,  izrevoltirano je počeo lupati rukama po stolu doktorice A.K, bacati inventar po ordinaciji, vikati i psovati. Pošto su na njen zahtjev medicinske sestre pozvale policiju,  istrčao je do automobila,  uzeo sportski  pištolj marke "airsoft kolt", sličan pravom pištolju, te ušao u ordinaciju i usmjerio ga iz neposredne blizine doktorici u glavu- navedeno je u optužnici na osnovu koje je Asmir B. osuđen.

Dodaje se da je plašeći se za život doktorica A. K.  ga molila  da se smiri, ali on je i dalje protestovao i mahao oružjem.

- Očekujući dolazak policije, konačno je ispustio pištolj i pobjegao iz ambulante.  Postupak Asmira B. izazvao je zaprepaštenje, uznemirenost i strah za život kod prisutnih medicinskih radnica, koje nisu mogle znati kakvim im se oružjem prijeti- navodi se u optužnici.

Asmir B. je nakon incidenta pobjegao, ali je poslije višečasovne policijske potrage za njim na području Brčkog i Čelića, sam  došao do stanice policije u Brčkom i predao se.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana