Damir Pejović osuđen na 8,5 godine zbog silovanja i protivpravnog lišenja slobode

SRNA
Damir Pejović osuđen na 8,5 godine zbog silovanja i protivpravnog lišenja slobode

SARAJEVO - Opštinski sud u Sarajevu izrekao je prvostepenu presudu kojom je osudio Damira Pejovića na jedinstvenu kaznu zatvora od 8,5 godina zbog silovanja i protivpravnog lišenja slobode oštećene.

Nakon izricanja presude, Sud je optuženom produžio pritvor, navedeno je u saopštenju Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Pejović se tereti da je od polovine oktobra 2022. godine, pa do januara 2023. godine u Sarajevu, protivpravno ograničio slobodu kretanja oštećenoj kako bi se doveo u podređeni položaj.

Nad njom je uspostavio potpunu kontrolu, davao joj je nepoznate supstance da konzumira zbog kojih se osjećala onesposobljeno da pruži otpor.

Pejović je oštećenu u više navrata tukao i udarao šakom, rukama i nogama po tijelu.

Takođe na teret mu se stavlja da je u drugoj polovini decembra 2022. godine oštećenu istjerao iz auta i šumi i rekao joj da legne ispred vozila kako bi je pregazio i slomio joj noge, što je ona iz straha uradila, plačući i moleći ga da je poštedi. Zatim je izašao iz vozila i fizički je napao.

Istovremeno, je kontinuirano prisiljavao na polni odnos i sa njim izjednačenu polnu radnju, tjerajući je da prethodno konzumira nepoznatu supustancu od koje je bila onesposobljena da mu se odupre, te je bez pristanka i pod prijetnjom prisiljena na seksualne odnose u koje je stupala iz straha za život i plašeći se torture.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana