Akcija "Ruta 2020": U Gradišci uhapšen državljanin Bangladeša zbog falsifikovanja putne isprave

Srna
Foto: Ilustracija

SARAJEVO- Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška, u okviru operativne akcije "Ruta 2020", uhapsili su stranog državljanina, nakon što je prilikom graničnih provjera dao na uvid falsifikovanu putnu ispravu Velike Britanije.

Osoba nije posjedovala identifikacione dokumente na osnovu kojih bi se mogao utvrditi identitet, a u razgovoru sa službenicima ove jedinice izjavila je da dolazi iz Bangladeša, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Strani državljanin je kontrolisan juče u autobusu koji saobraća na relaciji Sarajevo-Zagreb na graničnom prelazu Gradiška.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo falsifikovanje isprave, protiv stranog državljanina biće dostavljen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu u Banjaluci.

Otkriveni falsifikovani dokument je privremeno oduzet, a strani državljanin predat pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na dalje postupanje.

Istoga dana, službenici ove jedinice su prilikom ulaska u BiH na prelazu Gradina lišili slobode lice čiji su inicijali R.M, državljanina BiH.

Graničnim provjerama je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Banjaluci zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja.

Ovo lice predato je službenicima Sudske policije Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana