Za učenike više od 200 nagrada za kampanju "Čitajmo zajedno"

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske, u saradnji sa institucijama kulture, obezbijedilo je 200 nagrada za učenike koji su se odazvali kampanji "Čitajmo zajedno" i na društvene mreže slali fotografije svog omiljenog kutka za čitanje.

Škole koje su se posebno istakle su Gimnazija Prnjavor, čija su dva razreda nagrađena odlaskom na predstavu "Zlatno runo" u Narodnom pozorištu Republike Srpske, Osnovna škola /OŠ/ "Aleksa Šantić" Banjaluka - Područno odjeljenje Drakulić, čiji će jedan prvi i jedan peti razred imati priliku da pogleda predstavu "Jablan" u Dječijem pozorištu Republike Srpske.

Posebno su se istakle i OŠ "Vuk Karadžić" iz Vlasenice, čijih 126 učenika se uključilo u kampanju, te su osvojili lektirska izdanja za školsku biblioteku, kao i 60 đaka iz OŠ "Vuk Karadžić" iz Bratunca koji su osvojili vrijedna lektirska izdanja za školsku biblioteku.

Određeni broj učenika nagrađen je besplatnim članskim kartama u bibliotekama, te knjigama, cekerima, majicama, bedževima i bukmarkerima koji su brendirani logom kampanje "Čitajmo zajedno", saopšteno je iz resornog ministarstva.

Narodna biblioteka u Trebinju, koja je ovogodišnji partner Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, u ovoj kampanji će najaktivnijim učesnicima sa područja Trebinja poklanjati knjige, a za Udruženje roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama "Sunce nam je zajedničko" obezbijedili su i didaktički materijal za rad.

Iz Ministarstva su podsjetili da su u okviru kampanje "Čitajmo zajedno" ove godine organizovani Dani čitanja u Republici Srpskoj, a uključile su sve osnovne i srednje škole, kao i biblioteke, koje su organizovale prigodne aktivnosti sa ciljem popularizacije čitanja, književnosti i književnika, te izgradnje književne publike.

Ambasadori ovogodišnje kampanje "Čitajmo zajedno" bili su književnici Milan Rakulj i Milanka Blagojević, a pridružila se i Aleksandra Čvorović, kao i brojni drugi književnici: Boris Maksimović, Fedor Majstorović, Ninoslav Mitrović i drugi koji su održali književne časove u školama.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske zahvalilo je svim učenicima i nastavnicima koji su prepoznali značaj kampanje i angažovali se u okviru njene promocije, kao i svim književnicima koji su podržali kampanju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana