Višković: Vlada će biti na raspolaganju pogonu „Jugoteks“

Srna
Foto: Srna

MILIĆI- Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Milićima da će Vlada Srpske i lokalna zajednica biti na raspolaganju pogonu "Jugoteks" i da će učiniti sve kako bi proširili prostorije objekata za povećanje proizvodnje.

"Želim, prije svega, zahvaliti našim prijateljima iz Jugoteksa što su zajedno sa nama i lokalnom zajednicom otvorili proizvodni pogon. Ovdje je 25 naših sugrađanki našlo zaposlenje. Stvorena je baza da se to može širiti", rekao je novinarima Višković, koji je sa načelnikom opštine Milići Markom Savićem posjetio ovaj pogon i razgovarao sa vlasnikom Vlastom Ristićem, te rukovodstvom i radnicima.

Višković je naveo su sve radnice 100 odsto edukovane u svom poslu, ispunjavaju svoje planove, da su plate redovne, te posebno pozdravio namjeru da se povećaju u nekom narednom periodu.

"Plan je da se uvede i druga smjena, tako da određen broj naših sugrađanki može računati na radno mjesto u ovom proizvodnom pogonu. Sada smo razgovarali sa vlasnikom i njegovim planovima za naredni period. Planovi su mu veliki za prostor Srpske i Milića", rekao je Višković.

On je istakao da je vlasnik "Jugoteksa" ozbiljan privrednik koji ima dugogodišnje iskustvo u svom poslu, da su kupili nove pogone u Srbiji za proširenje proizvodnje, te da su zaposleni zadovoljni jer je odnos poslodavca prema njima socijalno odgovoran.

"Zato mi je važno da imamo ovakve odgovorne ljude, da ono što se dogovori bude i ispoštovano, a obradovan sam činjenicom da radnici na svoja primanja imaju topli obrok, koji će biti povećan u narednom periodu", naveo je Višković.

On je istakao da se odgovornim poslodavcima nastoji pomoći maksimalno i putem Vlade i lokalne zajednice.

"Pokušavam pomoći maksimalno i putem Vlade i lokalne zajednice da imamo ovakve odgovorne poslodavce, koji svoje radnike doživljaju na način da oni ne mogu ostvariti profit bez ovih ljudi, a da oni ne mogu ostvariti lična primanja bez poslodavaca. I kada se tu nađe sinergija, onda ste na pravom putu", naglasio je Višković.

Rukovodilac pogona "Jugoteks" u Milićima Milijana Sušić rekla je novinarima da trenutno zapošljavaju 25 radnika i da su u planu nova zapošljavanja.

"Za godinu i po obučili smo 25 radnika, tako da smo došli do nivoa da možemo da zaposlimo i veći broj radnika. Nadam se da ćemo sljedeće godine raditi i u drugoj smjeni i sa još većim kapacitetom. Trenutno radimo samo izvoz za Srbiju, nemamo posla u Republici Srpskoj", rekla je Sušićeva.

Opština Milići je u adaptaciju pogona koji je otvoren 17. februara prošle godine uložila 30.000 KM, a sa 15.000 KM podržala je obuku zaposlenih žena.

"Jugoteks" iz Smedereva je u opremu koja je postavljena u proizvodnom pogonu u Milićima uložio oko 70.000 KM, a u dodatno uređenje enterijera oko 10.000 KM.

Kompanija "Jugoteks" kao jedan od većih proizvođača zaštitne odjeće u Srbiji otvorila je novi pogon u Krupnju sa 150 zaposlenih, a cilj je u narednom periodu otvaranje dodatnih pogona i zapošljavanje nove radne snage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana