Veliko interesovanje vozača za popuste na elektronsku naplatu putarine, evo gdje možete kupiti TAG uređaj

Marijana Miljić Bjelovuk
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Više od 1.000 vozača za svega nekoliko dana iskoristilo je mogućnost popusta na elektronsku naplatu putarine na autoputevima u Srpskoj, a uskoro će TAG uređaj moći da kupe na "Nestro" pumpama te u samoj upravi preduzeća "Autoputevi RS".

Naime, od 8. oktobra je na snazi odluka o privremenom popustu na elektronsku naplatu putarine na autoputevima u RS, kojom je definisano da oni koji se odluče za elektronsko plaćanje putarine mogu da  TAG uređaj kupe po 50 odsto nižoj cijeni, a prilikom njegove dopune ostvariće popust od 20 odsto.

- Više od 1.000 vozača iskoristilo je mogućnost popusta na elektronsku naplatu putarine. Trenutno TAG uređaj mogu da kupe na naplatnom mjestu  u Jakupovcima, Čatrnji i Kladarima. S obzirom da vlada veliko interesovanje vozača uskoro će TAG uređaj moći da kupe i na svim  "Nestro" pumpama ali i samoj upravi preduzeća u centru Banjaluke  - rekao je "Glasu Srpske" vršilac dužnosti direktora "Autoputeva RS" Slobodan Stanarević.

Naglasio je da je idući korak dopunjavanje TAG uređaja putem telefona.

- Trenutno vodimo pregovore sa "m:telom" na koji način će vozači moći dopunjavati TAG uređaj. Moramo mijenjati i pravilnik. Očekujemo da sve to bude zavšeno do kraja ove godine  - rekao je Stanarević.

Vlada RS dala je 22. septembra saglasnost na uvođenje stimulativnog modela plaćanja putarine na period od 90 dana od dana objave odluke u “Službenom glasniku RS” ili do isteka zaliha uređaja za elektronsku naplatu putarine.

- Elektronska naplata putarine je brži i jednostavniji način naplate. Zbog toga stimulativnim modelom želimo podstaknuti što više vozača da odaberu ovaj vid plaćanja putarine, da bi bile smanjene gužve na naplatnim mjestima i skraćeno vrijeme prolaska kroz naplatne rampe – poručili su iz "Autoputeva".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana