Veliko interesovanje vojnika za kurs grčkog jezika u Banjaluci

SRNA
Veliko interesovanje vojnika za kurs grčkog jezika u Banjaluci

SARAJEVO - Ministar odbrane u Savjetu ministara Sifet Podžić i novoimenovani vojni ataše Grčke brigadir Teokaris Tomaidis izrazili su danas zadovoljstvo što veliki broj pripadnika Oružanih snaga pohađa kurseve grčkog jezika u centrima u Banjaluci.

Tokom današnjeg sastanka u Sarajevu, sagovornici su razgovarali o bilateralno-odbrambenoj saradnji dva ministarstva, te o drugim aktuelnim pitanjima, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Podžić je izrazio zahvalnost za podršku koju Grčka kontinuirano pruža kada je u pitanju reforma sistema odbrane i put BiH ka EU i NATO, kao i za podršku po pitanju školovanja pripadnika Oružanih snaga BiH na školama i akademijama u Grčkoj.

Ocijenivši saradnju dva ministarstva veoma dobrom, Tomaidis je posebno izdvojio realizaciju kurseva grčkog jezika u Banjaluci, čije nastavne centre je posjetio, te se upoznao sa dijelom pripadnika koji se trenutno školuju.

"Velika je čast vidjeti da toliki broj ljudi uči grčki jezik. To su časni ljudi, stvoreni za ulogu koju obavljaju u Oružanim snagama BiH", rekao je Tomaidis.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana