Talić: Centar u Srpskim Toplicama uskoro na usluzi korisnicima

Srna
Foto: Srna

BANJALUKA - Banjsko-rekreativni centar u Srpskim Toplicama će, nakon što bude završena započeta procedura opremanja medicinskom opremom i namještajem, biti na raspolaganju korisnicima, izjavio je danas direktor Instituta za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju “Dr Miroslav Zotović” Goran Talić.

Talić je naveo da su završeni građevinski radovi, te da je dobijena upotrebna dozvola.

“Bez saradnje republičkih institucija i naše ustanove ovakav projekat ne bi bilo moguće završiti. Vrijednost objekta je oko 32 miliona KM bez PDV-a, a Vlada Republike Srpske dala je 15 miliona KM”, rekao je Talić novinarima nakon što je u ovom centru ugostio srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović.

On je naglasio da će novi objekat biti koristan za dopunu budžeta Instituta, ali i značajan za Banjaluku i Republiku Srpsku.

Talić je istakao da je Institut lider u regionu kada je riječ o robotskoj rehabilitaciji, te je podsjetio da je prije nekoliko godina pod pokroviteljstvom tadašnjeg predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović ova ustanova dobila opremu za robotski asistiranu rehabilitaciju za đecu.

“Potom smo vlastitim sredstvima nabavili opremu za istu rehabilitaciju za odrasle”, rekao je Talić.

Banjsko-rekreativni centar pružaće zdravstvene usluge iz oblasti fizikalne medicine i rehabilitacije, uz značajan terapijski i banjski dio, odnosno korištenje prirodne termomineralne vode za kombinaciju terapijskog sadržaja sa segmentom rekreacije i brige o zdravlju.

Usluge novog centra biće dostupne osiguranicima Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske, ali i korisnicima za lično plaćanje.

Novi objekat je u završnoj fazi opremanja, a uz podizanje kvaliteta usluga Instituta, jedan od glavnih ciljeva novog objekta jeste vraćanje na upotrebu građanima Banjaluke i Republike Srpske, gostima i turistima, termomineralne vode po kojoj je ovaj grad bio prepoznatljiv.

Javna zdravstvena ustanova Institut za fizikalnu medicinu, rehabilitaciju i ortopedsku hirurgiju “Dr Miroslav Zotović” započeo je 2019. godine aktivnosti na realizaciji projekta “Banjsko-rekreativni centar Srpske Toplice” u želji da za svoje korisnike podigne kvalitet usluge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana