Svečano otvorene 19. "Gospojinske ulične trke"

GS
Foto: Srna

MRKONjIĆ GRAD - Učenici prvih razreda osnovnih škola u Mrkonjić Gradu danas su trčanjem svečano otvorili 19. "Gospojinske ulične trke".

Načelnik opštine Dragan Vođević pozdravio je sve učesnike i prisutne, ističući da je cilj održavanja manifestacije da se okupljanjem roditelja, učenika, nastavnog osoblja i ostalih posmatrača da podrška učesnicima, te da to bude jedan porodični dan za druženje.

Vođević je u izjavi novinarima zahvalio organizatorima i sponzorima koji su omogućili i ove godine da "Gospojinske ulične trke" budu održane.

Učenik osmog razreda Đorđe Milić kaže da voli da učestvuje u uličnim trkama, prije svega, jer mu je zabavno, te da se rado nadmetao svih prethodnih godina.

Učenica devetog razreda Jelena Kalajdžija istakla je da je svih prethodnih godina učestvovala u uličnim trkama, te da se rado odazvala pozivu da dođe i ove godine.

Na uličnim trkama učestvovali su učenici osnovnih i srednjih škola iz ove i susjedne opštine Jezero i djeca iz Dječijeg vrtića "Milja Đukanović".

Organizator manifestacije koja je održana na Trgu srpske vojske je Kulturno-sportski centar "Petar Kočić" Mrkonjić Grad, a generalni pokrovitelj "Hidroelektrane na Vrbasu", kao i mnogobrojni sponzori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana