Sprovedena preventivna akcija "Lako je alkohol odbiti"

Srna
Foto: Ilustracija

ZVORNIK - Pripadnici zvorničke Policijske uprave sproveli su danas u Zvorniku preventivnu akciju "Lako je alkohol odbiti" kako bi uticali na povećanje stepena bezbjednosti u saobraćaju smanjenjem broja vozača koji voze pod dejstvom alkohola.

Iz Policijske uprave Zvornik su apelovali da učesnici u saobraćaju poštuju saobraćajne propise, a vozači da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola da bi na taj način zaštitili sebe i ostale učesnike u saobraćaju.

Za naredni period najavili su da će nastaviti sa preduzimanjem preventivnih i represivnih mjera sa ciljem poboljšanja bezbjednosti saobraćaja na ovom području.

Preventivna akcija danas je realizovana je u saradnji sa predstavnicima Auto-moto društva "Semafor" u Zvorniku.

Tom prilikom angažovano je specijalno vozilo sa kojeg je emitovan džingl, opominjući vozače da ne upravljaju automobilom pod dejstvom alkohola, dok su policijski službenici i predstavnici Auto-moto društvom "Semafor" dijelili promotivne letke i demonstrirali građanima pijane naočare.

Na području Policijske uprave Zvornik, u 11 mjeseci ove godine iz saobraćaja je isključeno 1.129 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom alkohola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana