Spremni za udomljavanje: Svi psi iz azila u Ramićima preseljeni na Manjaču

Srna
Foto: Aleksandar Čavić

BANjALUKA - Okončani su loši uslovi za ukupno 121 jedinku, koje su konačno iz nekadašnjeg, neuslovnog azila u Ramićima, preseljene u azil na Manjaču, gdje sada imaju dostojne uslove za život i boravak u svom privremenom domu.

Poslovi oko novog azila na ovom lokalitetu privedeni su kraju – rekao je ovlašteni potpisnik u Odjeljenju za komunalne poslove Boriša Mandić, te je dodao da je azil u Ramićima, koji je bio neuslovan za svakodnevni boravak pasa, zatvoren. Radovi na objektu postojećeg azila na Manjači privedni su kraju, te svi psi sada imaju bolje uslove za život i boravak na tom lokalitetu.

-Spremni smo da završimo sve na novom objektu azila i ovo je dobar početak. Posljednjih nekoliko mjeseci slušali smo glas javnosti, ali moram da kažem da ne možemo preko noći da donesemo odluke. Uzećemo u obzir i činjenicu da se ovaj azil proširi jer imamo problem, ne samo sa napuštenim psima, nego i sa uginulim životinjama na putu i slično – kazao je Mandić. -Sve jedinke su obrađene i spremne za nove vlasnike – dodala je šef Odsjeka za zajedničku komunalnu potrošnju i zaštitu životne sredine, Ljubinka Antić-Moravac, a svi psi su u svoj privremeni dom smješteni u skladu sa propisanim standardima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana