Sipa: 10 kadeta stupilo na dužnost mlađih inspektora

Srna
Foto: Agencije

ISTOČNO SARAJEVO - U Agenciju za istrage i zaštitu (Sipa) BiH 10 kadeta stupilo je na dužnost policijskih službenika u činu mlađi inspektor, saopšteno je danas iz te policijske agencije.

Oni su položili svečanu zakletvu pred ministrom bezbjednosti u Savjetu ministara Selmom Cikotićem, naveli su iz te policijske agencije. Nakon što su, kako se precizira, prošli rigoroznu selekciju u okviru konkursne procedure za prijem kadeta Sipe, 10 polaznika 11. klase pohađalo je i uspješno završilo osnovnu policijsku obuku za sticanje čina mlađi inspektor, koju je sprovela Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadra.

Čestitavši kadetima, direktor Sipe Darko Ćulum rekao je da se od njih očekuje da rade zakonito, profesionalno i požrtvovano.

Ćulum je izrazio zadovoljstvo što je Sipa ojačana mladim kadrom i istakao da policijski posao treba da obavljaju časno i odgovorno i svojim zalaganjem doprinesu ukupnim rezultatima i uspjehu ove policijske agencije. Svečanoj ceremoniji prisustvovao je i zamjenik direktora Sipe Đuro Knežević, zamjenik ministra bezbjednosti Nedeljko Jović i šefovi kabineta ministra i zamjenika ministra bezbjednosti Senahid Godinjak i Boris Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana