Sankcionisano 120 vozača traktora

SRNA
Sankcionisano 120 vozača traktora

PRIJEDOR - Pripadnici Policijske uprave Prijedor su tokom regionalne akcije pojačane kontrole učešća traktora u saobraćaju kontrolisali 215 vozača traktora, od kojih je sankcionisano njih 120 vozača, za 129 počinjenih prekršaja.

Tokom akcije je iz saobraćaja isključeno pet vozila ove kategorije zbog toga što nisu bila registrovana, a osim toga iz saobraćaja su isključena i 23 vozača zbog manje tehničke neispravnosti i pet vozača zbog toga što nisu imali pravo na upravljanje traktorom, saopšteno je iz prijedorske Policijske uprave.

Akcija je sprovedena od ponedjeljka do subote, 10. do 15. oktobra, s ciljem uticaja na ovu kategoriju učesnika u saobraćaju da poštuju propisane uslove za bezbjedno i pravilno učešće, kako bi se doprinijelo smanjenju broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuju vozači traktora i radnih mašina.

Za devet mjeseci ove godine, na području Policijske uprave Prijedor nije evidentirana nijedna saobraćajna nezgoda sa smrtnom posljedicom po lice, u kojoj je učestvovao traktor, dok je na površinama gdje se ne odvija saobraćaj smrtno stradalo šest vozača traktora.

Policijska uprava Prijedor apeluje da svi vozači traktora poštuju saobraćajna pravila i propise, prilagode vožnju uslovima i stanju na kolovozu, upravljaju tehnički ispravnim traktorima i da, s ciljem postizanja potrebne vidljivosti, prilikom kretanja koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana